Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2013 15:35 - Картички за приятели
Автор: abc60 Категория: Други   
Прочетен: 1609 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 05.10.2013 20:28


image

Най-добрата ми приятелка имаше имен ден преди няколко дни. Подарих и невероятен подарък, за който се изръсих доста. Комбинирах го с цветен букет, който да повдигне настроението, и както повелява традицията да са нечетен брой неща, прикрепих малка картичка със закачлива картинка. Стоях дълго над отворените и страни, чудейки се какво да напиша в нея. Исках да кажа толкова много, а в същото време и най-голямата картичка да бях взела, нямаше да побере мислите ми. Не исках да я отегча от четене. Обединих няколко мисли в една, друга пък тотално отхвърлих, а трета реших да сложа за фон. Вечерта, когато й поднесох подаръка, тя беше много очарована от букета и дара, който й направих. Не прочете картичката, обаче. А аз толкова много се постарах да я напиша смислено и красиво, а второто никак не ми се отдава. Натъжих се и цялата вечер ми се скапа.

Изненадах се, когато на следващия ден получих в офиса си букет цветя от сестра й, с думите „Заповядай, истинска приятелко. Това ми казаха да ти кажа”. Онемях. Още преди да успея да я набера, тя се обади – моята най-добра приятелка. Осезаемо беше развълнувана, а гласът й трепереше от емоция. Попитах я на какво се дължи тази неочаквана изненада, а тя каза, че от целия ми подарък най-много е харесала картичката – онази малка, шарена картичка с три реда ръчно написан текст, който трудно може да се разчете. Изумих се до безкрай. Не съм очаквала такова нещо, не вярвах на ушите си. Понеже тя беше на работното си място и нямаше как да говорим повече, затворихме и си казахме до скоро. И аз пак изпаднах в размисли. Замислих се за всички картички, които съм получавала и давала някога на приятели. Опитах се да възстановя всички написани думи. Както сами можете да се сетите доста от тях бяха стандартните клиширани редове „пожелавам ти здраве, щастие, късмет, любов”, или пък баналното „сбъдване на всичките желания”.

Какво написах аз, че толкова я трогна? Написах просто едно „Благодаря на Бога, че те прати в моя живот, за да стане той по-светъл и истински! Обичам те, приятелко любима!”. И толкова. Шепа думи, побрани в няколко реда, но безспорно идващи от душата и сърцето. Вложих в тях цялото си съзнание, мислене и обич, на които съм способна, а това е останало оценено.

Тази случка ме подтикна да се замисля какви пожелания пишем на приятелите си в картичките, които им подаряваме. Има ли точни думи, които да кажем? Дотолкова ли сме станали роби на готовото и заученото, че сме забравили как да създаваме собствени мисли и пожелания? А вие замисляли ли сте се какво бихте написали на картичките за рожден или имен ден на своите приятели?

Информацията е предоставена от форума за образование azmoga.bg





Гласувай:
0



Следващ постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: abc60
Категория: Други
Прочетен: 30634
Постинги: 9
Коментари: 3
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031