Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2013 20:36 - Игри за приятели
Автор: abc60 Категория: Други   
Прочетен: 4644 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 05.10.2013 20:49


image

Наскоро бях на едно събиране у моя приятелка. Изненадах се когато в дома на приятелката ми се оказах заобиколена от много хора, които не познавам - нейни други приятели от колежа, родния й град и общи познати на нея и половинката й. В началото на вечерта всичко беше наред. Всеки се запозна с другите и започнахме да говорим помежду си на най-различни теми. В един момент, обаче настъпи конфузно мълчание, което определено смути приятелката ми. Двамата с момчето до нея излязоха за малко от стаята, а когато се върнаха предложиха да играем всички заедно на някаква игра. Понеже сме вече на възраст, в която се предполага, че сме надраснали игрите, всички се засмяхме купом. Спогледахме се и като на шега, се съгласихме.

Правилата на играта бяха съвсем импровизирани, прости и много забавни. Целта беше всеки да напише своето мнение за домакинята в три изречения, след което да сгъне малкото листче и да го постави в голяма кристална купа. Разбърквайки внимателно листчетата домакинята ни се опитваше по написаното да познае кой е авторът и съответно трябваше да обоснове отговора си. Получи се доста интересно, а аз бях много изненадана колко общи неща се оказа, че имаме помежду си с тези напълно непознати, до преди няколко часа, хора.

Тръгнах си в малките часове, но не поради умора или доскучаване, а от чисто неудобство. Бях толкова положително заредена, че не успях да заспя до сутринта. Лежах в леглото си и гледах тавана, мислех си над всички неща, които се случиха и бързо достигнах до заключението, че причина за това хубаво прекарване беше малката импровизирана игра, която се оказа невероятен начин за разнообразяване на обстановката. Освен, че се опознахме по този начин, открихме приликите и разликите помежду си, посмяхме се и в течение на самата игра започнахме да водим различни разговори, от които обменихме опит, добри практики в сферата си на дейност или просто мисли и мнения.

Всички сме играли игри. Когато сме били деца сме се събирали на големи групи и сме играли какво ли не - криеница, гоненица, стражари и апаши, търси съкровището, скачали сме на ластик и др. Започвам да мисля дали точно това не е начинът да опознаеш някой наистина? Защо не? В играта всеки се улисва в правилата, отпуска се и позволява на истинската си същност да се появи на повърхността.

Поразрових се в интернет за тази тема и останах изненадана, когато видях колко много предложения за игри за приятели има. Интересно ще ми бъде да разбера дали някой от вас е пробвал метода за разнообразяване на обстановката в приятелска компания чрез поставянето на игри. И ако да, моля споделете игрите, които сте играли с приятелите си или просто вашето мнение по въпроса.

 Информацията е предоставена от форума за личностно развитие аз мога бг

 






Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: abc60
Категория: Други
Прочетен: 30629
Постинги: 9
Коментари: 3
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031