Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2013 13:55 - Хотели в Банско
Автор: abc60 Категория: Други   
Прочетен: 971 Коментари: 0 Гласове:
0



image
Наскоро имах възможността да прекарам известно време в Банско – едно хубаво курортно градче, което извън сезона обаче напомня призрачен град. Много се е изписало и изказало през последните години по отношение на „бума на строителството”.  Бегло си го спомням този момент, явно съзнанието ми не го е отчело като нещо значимо. Налице са обаче всички „паметници”, останали като наследство от това явление.

Безспорно Банско е познат курорт сред европейците, а и не само. Доста пари са инвестирани в направата на съоръжения за посетители, а за многото хотели – няма съмнение. Докато се разхождах един следобед из града, забелязах много хотели, броях ги до към 32 и се уморих да броя. Сгради – гиганти, пустеещи, затворени по това време на годината, а на техния фон човек се чувства толкова малък и нищожен. Не можах да приема и факта, че имаше започнати строежи, по чиято незавършена конструкция можеш да заключиш, че се е планувало нещо доста масивно, но .. нещо се е случило и архитектурният проект е бил навярно замразен.

Страховита гледка! Почти не срещнахме местни жители по центъра и площада, едва успяхме да намерим отворен магазин, на пръсти се брояха работещите заведения, а многобройните хотели, „окичени” с  надписите „Продава се” на какви ли не езици, направо ме стресираха. Ние бяхме отседнали в един доста добър хотел – „Банско СПА и Холидейс” – добър клас хотел, който ме впечатли със своята аранжировка, добра атмосфера, учтив персонал. Кухнята и СПА центъра на хотела са достойни за похвала! Прекарахме си добре, престоят ни в хотела беше спокоен, приятен и ако трябва пак да избера, ще повтора избора си.

Другите хотели в града, които съм посещавала или имам близки, отсядали там, и за които знам със сигурност, че си заслужават са „Еделвайс”, „Грийн Ууд” (от който също съм с добри спомени и отношение), „Гардения” – от него останах адски впечатлена, но имам малка забележка към учтивостта и усмивката на персонала, както и „Св. Георги”. Почти всички изградени хотели в Банско предлагат добър клас услуги, допълнителни възможности за анимация, а вече и така популярните СПА услуги.

Атрактивен е Банско за наши и чуждестранни туристи – факт! Останах с лошото впечатление все пак, заради много нагъсто наблъсканите „гранд” – хотели, които някак си правят малкия остатък от девствена природа да изглежда супер „мизерен”. Пуст, безлюден и тих, граничещо с „безмълвие”, Банско направо ме изуми. Идвала съм след началото на сезона и може би затова бях като в шок от тази тишина и гледката на катинари навред.

 Информацията е предоставена от форума за образование аз мога бг




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: abc60
Категория: Други
Прочетен: 30633
Постинги: 9
Коментари: 3
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031